Irský guláš - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg libového jehněčího masa, 20 dkg cibule, 20 dkg zelí, 20 dkg kapusty, 20 dkg fazolových lusků, 20 dkg mrkve, 50 dkg brambor, sůl, mletý pepř, 1 lžička kmínu, 1.5 sklenky bujónu (masox), 2 lžíce másla, 2 lžíce sekané zelené petrželky
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka, zelí a kapustu bez žeber na nudličky, fazolky na kousky, mrkev na kolečka a brambory na kostičky. Troubu předehřejeme na 175°C. Brambory dáme do hrnce a na ně poskládáme maso. Přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, přisypeme kmín a zalijeme vývarem. Přikryté dusíme v troubě 2 hodiny. Před podáváním dochutíme, zjemníme máslem a posypeme petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka