Maďarský tokáň - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/4 kg hovězí kýty, 1/4 kg vepřové kýty, 1/4 kg telecí kýty, 5 dkg slaniny, 1 lžíce másla, 2 středně velké cibule, 1 rovná lžička mleté papriky, 3  papriky, 3  rajčata, 1/4 l kysané smetany, 1 lžička hrubé mouky, sůl
V kastrole vyškvaříme drobně nakrájenou slaninu do sklovita, přidáme máslo a drobně nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zpění, přidáme na malé kousky nakrájené hovězí maso (z kýty), osolíme a dusíme asi 20 minut. Přidáme stejně pokrájené maso vepřové a chvíli dusíme. Naposled dáme maso telecí (vykostěné králičí nebo kuřecí), a dusíme do poloměkka. Odjadřincované zelené paprikové lusky nakrájíme na proužky a přidáme je k masu. Rajčata oloupeme, nakrájíme na větší kousky a též je přidáme k masu. Dle potřeby přisolíme. Na konec přilijeme smetanu smíchanou s moukou a necháme krátce povařit.
Příloha: noky

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka