Smetanová polévka s houbami - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 l vody, 50 dkg vařených oloupaných brambor, 1  cibule, 4 dkg čerstvých hub, 5 dkg másla, 4 dkg hladké mouky na jíšku, 1/2 l smetany, ocet, kmín, sůl
Očištěné a omyté houby pokrájíme a dáme vařit společně s celou cibulí, solí a kmínem. Když houby změknou, vyjmeme cibuli, vývar zahustíme jíškou a povaříme 10 minut. Polévku odstavíme z ohně a opatrně za stálého míchání do ní vlijeme smetanu. Již nevaříme. Do hotové polévky přidáme brambory, ochutíme octem, případně dosolíme. V některých krajích přidávají do polévky kopr, kroupy nebo obojí.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka