Pivovarský tokáň - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg vepřového bůčku, 2 lžíce oleje, 1  cibule, sůl, mletý pepř, 3 stroužky česneku, 6 zrnek nového koření, 1 lžíce strouhanky, 3 dl piva, 10 dkg uzeného sýra, zelená petrželka, vývar
Bůček zbavený kůže vykostíme a nakrájíme na proužky. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, ze všech stran zprudka opečeme dozlatova, podlijeme vývarem, opepříme, přidáme česnek utřený se solí, nové koření a dusíme téměř doměkka. Pak šťávu zahustíme strouhankou, zalijeme pivem a povaříme.
Příloha: brambory a porce sypeme strouhaným sýrem

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka