Plzeňský guláš - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg předního hovězího, 7 dkg rostlinného tuku, 15 dkg cibule, 2 stroužky česneku, 1.5 dkg mleté papriky, sůl, mletý pepř, 6 dl vývaru, 5 dkg hladké mouky, 4 dkg slaniny, 10 dkg nakládaných kapií a celeru, 2 vařená vejce
Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zpěníme, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme. Přidáme pepř, utřený česnek, sůl , podlijeme částí vývaru a dusíme. Pod poloměkkým masem vydusíme šťávu do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu přecedíme na maso. Nakrájenou slaninu orestujeme, přidáme nakrájené kapie a celer, prohřejeme a směsí a vejci zdobíme porce guláše.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka