Selský vepřový guláš s křenem - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg vepřového plecka, 7.5 dkg vepřového sádla, 20 dkg cibule, 1.5 dkg mleté papriky, 5 dl vody, sůl, mletý pepř, zázvor, kmín, majoránka, 2 stroužky česneku, 15 dkg vepřových ledvinek, 15 dkg vepřových jater, 5 dkg hladké mouky, 10 dkg křenu
Na sádle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme, vložíme na kostky nakrájené maso, orestujeme, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, trochu zázvoru, kmínu, majoránky, utřený česnek a dusíme pod poklicí. Když je maso poloměkké, přidáme na hranolky nakrájené ledvinky a játra, podlijeme a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme a povaříme. Šťávu přecedíme na maso a porce zdobíme křenem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka