Telecí guláš se smetanou - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg cibule, 60 dkg telecího ramínka, 2 lžíce přepuštěného másla, sůl, mletý pepř, 1.5 lžíce středně ostré hořčice, 1 lžička mleté papriky, 7 l bílého vína suchého (ryzlink), 5 dl instantního zeleninového vývaru, 40 dkg žampiónů, 2 lžíce oleje, 4 dl smetany, 1 svazek pažitky
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpálíme tuk a nakrájené maso v něm ze všech stran zprudka opečeme. Přidáme cibuli, kterou po osmahnutí necháme zesklovatět, a teprve nyní maso osolíme a opepříme. Po přimíchání hořčice kastrol odstavíme ze sporáku, maso zaprášíme paprikou a podlijeme vínem a vývarem. Guláš dusíme pod pokličkou asi 45 minut na mírném ohni. Mezitím na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova orestujeme očištěné a na plátky nakrájené žampióny, osolíme je a opepříme až po orestování. Jakmile je maso dostatečně měkké, vmícháme smetanu a vše necháme ještě chvíli povařit. Nakonec přidáme žampióny a guláš posypeme nakrájenou pažitkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka