Telecí ragú - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg telecí kýty (králík, mladé hovězí), 3 lžíce oleje, 1  cibule, 1.5 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, karí koření, 1 lžička zelené petrželky, 1/4 l vývaru, 1  salátová okurka (skleníková), 4  rajčata, 1/4 l smetany
Na oleji sklovitě osmahneme na drobno pokrájenou cibuli, přidáme maso a necháme osmažit. Zaprášíme moukou, opražíme ji a podlijeme vývarem. Přidáme sůl, koření, petrželku a dusíme téměř do měkka. Rajčata oloupeme a nakrájíme na menší kousky, okurku na kostičky. Oboje přidáme k téměř měkkému masu a dusíme asi 5-10 minut. Nakonec přilijeme smetanu a necháme přejít varem.
Poznámka: použijeme-li okurky polní, vydlabeme semena a pak ji nakrájíme. V zimě použijeme místo rajčat 1 lžíci rajčatové pasty a 3 sladkokyselé sterilované okurky.
Příloha: jemný knedlík vařený v ubrousku

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka