Telecí smetanový guláš se žampióny - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg telecí plece, 3 lžíce hladké mouky, 3  šalotky, 2 lžíce přepuštěného másla, sůl, mletý pepř, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička středně ostré hořčice, 1  bobkový list, 1/2 l suchého bílého vína, 3 dl instantního masového vývaru, 40 dkg žampiónů, 2 lžíce oleje, 20 dkg smetany, 1 svazek pažitky
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky a poprášíme moukou. Šalotky oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. V dostatečně velkém kastrolu rozpálíme máslo a maso v něm ze všech stran zprudka opečeme. Maso opékáme postupně, opečenou porci z kastrolu vždy vyjmeme, k poslední porci pak přidáme šalotku, kterou necháme zesklovatět. Opečené maso vrátíme zpět do kastrolu, osolíme je a opepříme, kastrol odstavíme ze sporáku a maso zaprášíme paprikou. Přimícháme hořčici, přidáme bobkový list a vše podlijeme vínem a masovým vývarem. Guláš přivedem k varu a 45 minut dusíme na mírném ohni. Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky a na teflonové pánvi je v rozpáleném oleji opečeme dozlatova. Žampióny osolíme, opepříme a pánev odstavíme. Jakmile maso dostatečně změkne, vmícháme smetanu a guláš necháme nezakrytý ještě několik minut povařit do krémova. Nakonec vmícháme žampióny.
Na talíři ozdobíme guláš nasekanou pažitkou.
Příloha: houskové knedlíky s petrželkou, ryzlink

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka