Ukrajinský guláš - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg zadního hovězího, 7 dkg oleje, 15 dkg cibule, 2 stroužky česneku, 4 dl vývaru, 3 dkg hladké mouky, sůl, 8 dkg rajčatového protlaku, 10 dkg nakládaných okurek, 1 dl bílého vína, zelená petrželka
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme na kostičky nakrájené maso, orestujeme, osolíme, přidáme utřený česnek, zalijeme částí vývaru a dusíme dopoloměkka. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme protlak, osmahneme, zalijeme vývarem, promícháme a dusíme doměkka. Před koncem přidáme nakrájené okurky, zalijeme vínem, osolíme a krátce povaříme. Na talíři sypeme petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka