Vepřové ragú na bramborácích - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg libového vepřového plecka, 10 dkg uzeného masa, sůl, mletý pepř, 1 lžíce tuku, 10 g slaniny, cibule, 2 dl vody, kapie, 2 lžíce kečupu, česnek, mletá paprika, pálivá paprika
Vepřové i uzené maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, necháme odležet. Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme v tlakovém hrnci na tuku. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Vložíme připravené maso a zprudka opečeme. Okořeníme mletou paprikou a za stálého míchání opékáme. Zalijeme vodou, doplníme nakrájenou kapií, kečupem, prolisovaným česnekem a dusíme 20 min. Hrnec otevřeme a maso necháme vysmahnout do tuku. Hotové ragú navršíme na bramboráky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka