Vepřové ragú na pepři - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  bobkový list, 1 lžička celého pepře, 4 zrnka nového koření, 1/8 l červeného vína, 1/8 l vývaru, 4 lžíce octa, 3 dkg perníku nebo chleba, 60 dkg vepřového ramínka, 30 dkg cibule, 5 dkg slaniny (prorostlé), 20 dkg mrkve, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžíce rybízové marmelády (rybízového želé), 1/2 lžičky zeleného pepře, sůl
Koření roztlučte na jemno. Povařte 10 minut s červeným vínem, vývarem, octem, perníkem nebo chlebem, pak přeceďte.
Ragú můžete připravit z různých druhů masa, pro tento recept použijte šťavnaté maso z ramínka nebo plece. Nakrájejte je na dvoucentimetrové kousky. Slaninu nakrájejte na kostičky, při střední teplotě ji rozpečte, přidejte maso, obracejte a opékejte do zlatova. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a rovněž opečte do zlatova. Maso zalijte okořeněným vývarem a duste při nízké teplotě.
Mrkev očistěte a nakrájejte na tekná kolečka. Přidejte 15 minut před dokončením (asi po 45 minutách) k masu společně s paprikou, rybízovým želé a zeleným pepřem. Omáčku ochuťte.
Příloha: bramborová kaše nebo bramborové knedlíky

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka