Vepřové ragú se špagetami - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  cibule, olej, 4 lžíce mrkve nakrájené na kostičky, 3/4 kg vepřového plecka, mletý pepř,  špetka nového koření, sůl, 5 zrnek celého pepře, 2  bobkové listy, vývar, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hořčice, 1/4 l bílého jogurtu, hladká mouka
Cibule nakrájíme a zpěníme na oleji. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky a po osmahnutí přidáme vepřové plecko nakrájené na proužky. Když maso dostane barvu, přidáme trochu mletého pepře a špetku nového koření, trochu soli a do gázy svázaná zrnka pepře a bobkové listy. Podlijeme vývarem a dusíme do poloměkka. Pak přidáme kečup, rajský protlak a hořčici a dodusíme. Nakonec přidáme bílý jogurt a zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve vodě. Povaříme a dochutíme trochou polévkového koření.
Příloha: špagety

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka