Vepřový guláš - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg vepřového plecka, 2  cibule, 5 dkg slaniny, 3 stroužky česneku, 1 lžíce rajčatového protlaku, kmín, majoránka, mletá paprika, 1  brambora nebo chlebová kůrka
Jemně sekanou cibuli zpěníme na pokrájené slanině, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Maso rozkrájíme na stejně velké kusky, vložíme na cibulový základ a krátce osmahneme. Podlijeme trochou teplé vody, osolíme, okmínujeme, přiklopíme pokličkou a dusíme. K téměř měkkému masu přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, špetku majoránky a drobně pokrájenou chlebovou kůrku nebo nastrouhaný brambor. Dodusíme vše do měkka, podle chuti přisolíme a podáváme s chlebem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka