Vepřový guláš na pivě a česneku - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg vepřového plecka, 1/2 lžíce mleté papriky, sůl,  špetka kmínu nebo květu, 8 dkg vepřového sádla, 2 dkg hladké mouky, 1 stroužek česneku, 3 dl piva, 1 plátek staršího tmavého chleba, citrónová kůra
Maso nakrájíme na kostky, vložíme na sádlo, opečeme, připdáme papriku, trochu podlijeme pivem a dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme, k vydušené šťávě přidáme nastrouhaný chléb, zředíme a rozšleháme s pivem a zvolna povaříme na hustou, hladkou omáčku. Nakonec dochutíme květem a česnekem a prohřejeme s masem.
Příloha: malé knedlíčky nebo brambory

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka