Vepřový guláš s rajčatovou šťávou - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg vepřového plecka nebo ramínka, 1 lžíce vepřového sádla nebo másla, sůl, 1 menší cibule, 1/4 l rajčatové šťávy, 1/2 hlávky menší zelí, sůl, 1 lžíce hladké mouky
Na sádle nebo másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli (nesmí zežloutnout). Pak přidáme na nudličky pokrájené maso, osolíme a po celém povrchu je opečeme. Podléváme po částech rajčatovou Šťávou a vývarem a dusíme téměř do měkka. Zelí nakrájíme na čtverečky asi o straně 2 cm a přidáme je k masu. Podle potřeby přisolíme, a když se šťáva ze zelí vydusí, můžeme přilít ještě rajčatovou šťávu. Zelí nesmí příliš změknout. Použijeme-li v zimě skladované zelí, rozebereme je na listy a vložíme je vcelku na chvíli do vřelé vody, aby se odstranil pach. Pak je dáme okapat a nakrájíme. Nakrájených zelných čtverečků má být asi 4 šálky. Podle obliby zahustíme guláš kouskem másla smíchaného s moukou.
Příloha: malé nočky

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka