Vepřový perkelt - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg vepřové kýty, 3 lžíce oleje, 2  cibule, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1  rajče, 1  zelená paprika, sůl
Libové maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, potom krátce osmahneme mletou papriku, přidáme maso, osolíme a ještě chvíli společně opékáme. Podléváme mírně vždy, když se šťáva odděluje od tuku. Nakonec přidáme na jemné nudličky nakrájený očištěný paprikový lusk a rajčata. Dusíme doměkka, šťáva má být červenohnědá a přirozeně zahoustlá.
Příloha: noky, těstoviny nebo tarhoňa

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka