Záhorácký smetanový guláš - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg vepřového plecka, 7.5 dkg rostlinného tuku, 15 dkg cibule, 10 g mleté papriky, 4 dl vody, 2 dkg sušených hub, sůl, 40 dkg zelí, moučkový cukr, ocet, 25 dkg smetany, 4 dkg hladké mouky
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme, přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, zalijeme vodou, přidáme rozsekané a předem namočené houby, sůl a dusíme dopoloměkka. Přidáme nakrájené zelí, trochu cukru a octa a dusíme doměkka. Před dokončením zalijeme smetanou s rozkvedlanou moukou a povaříme. Dochutíme a podáváme s houskovým knedlíkem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka