Zálesácký guláš - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg předního hovězího, 15 dkg bílých fazolí, 2 dkg sušených hub, 6 dkg rostlinného tuku, 10 dkg cibule, 1.5 dkg mleté papriky, 5 dl vody, sůl, mletý pepř, kmín, 4 dkg rajčatového protlaku, 3 dkg hladké mouky, 3 stroužky česneku, majoránka, 3 dkg slaniny, 10 dkg mrkve a další zeleniny (hrášek, květák)
Fazole den předem namočíme a uvaříme, houby namočíme a uvaříme. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme, přidáme trošku vody, na malé kostky nakrájené maso, sůl, pepř a za stálého míchání osmahneme. Přidáme trochu vody, kmín, protlak a dusíme přikryté. Když je maso téměř hotové, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme teplou vodou, rozšleháme, přidáme utřený česnek, majoránku a vaříme do změknutí masa. Maso vyjmeme, šťávu přecedíme na maso, přidáme vařené fazole, nakrájené vařené houby, povařenou zeleninu, nakrájenou a orestovanou slaninu, dochutíme a krátce prohřejeme.
Příloha: tmavý chleba nebo tmavé pečivo

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka