Zbojnický vepřový guláš - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg vepřového plecka, 3 lžíce oleje, 1 středně velká cibule, 4  papriky, 1 menší pálivá paprika, 5 větších rajčat, 10 dkg žampiónů, 4 lžíce zeleného hrášku,  trochu škrobové moučky, sůl, worcestrová omáčka
Maso nakrájíme na úzké proužky, osolíme a poprášíme škrobovou moučkou. Na pánvi rozpálíme polovinu oleje a maso na něm za častého míchání opečeme. Pak mírně podlijeme a dusíme do měkka. Na druhé polovině oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme houby a osmahneme je, pak přidáme na proužky nakrájené odjadřincované papriky a rovněž je osmahneme. Naposled přidáme hrášek a na plátky nakrájená oloupaná rajčata, osolíme a dusíme, až papriky změknou. Zeleninu smícháme s podušeným masem, které nemá mít mnoho šťávy.
Obměna: guláš můžeme vložit do nízké zapékací mísy, posypat strouhaným parmezánem nebo čedarem a krátce zapéci. Podáváme s toasty.
Příloha: suchá rýže, nočky a hlávkový salát

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka