Zeleninový guláš s vepřovým masem - recept cpt. Cooka
4 porce:  5  pórků, 1  kapusta, 2  kedlubny, 2  cibule, 1/2 kg vepřového plecka nebo skopové maso, 10 dkg oleje, sůl, mletý pepř, mletá paprika, 2 stroužky česneku, 20 dkg brambor
Maso nakrájíme na kostky, osolíme a okořeníme. Na tuku osmahneme drobně usekanou cibuli, přidáme maso, opečeme je a pak za občasného podlití dusíme do měkka. Přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a brambory, koření, sůl, podlijeme a dusíme, až zelenina změkne. Sladkou papriku osmahneme na kousku tuku a přidáme nakonec pro barvu omáčky. Guláš nezahušťujeme moukou, je hustý zeleninou. Podáváme už jen s chlebem nebo slaným pečivem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka