Špenátová s vajíčkem - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg špenátu, 2 dkg tuku, 1 lžíce hladké mouky, 1.25 l vody, 1/2 kostky bujónu (masox), 2 dl smetany či kondenzovaného mléka, 2 natvrdo vařená vejce, sůl, pažitka
Nejprve si běžným způsobem připravíme jíšku z mouky a tuku, tu pak zalijeme vodou a společně s masoxem rozvaříme. Po chvíli pak přidáme špenát, který si předem uvaříme, rozsekáme na kousky, nebo použijeme špenát mražený. Povaříme a ochutíme solí, kořením do polévky či jinou tekutou nebo mletou směsí podle chuti. Vše můžeme zjemnit sladkou smetanou nebo kondenzovaným mlékem. Vejce nakrájené na osminky pokládáme rovnou na talíř a zaléváme polévkou. Dle chuti můžeme přidat osmažené kostičky rohlíku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka