Polynéské filé - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg rybího filé, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce olivového oleje, 24 dkg žampiónů nakrájených na plátky, 12 dkg zelených jarní cibulky, 1.8 dl vody, 1/2  brokolice nakrájené na menší kousky, 1/2  květáku rozebraného na růžičky, 2 lžíce škrobové moučky, 1 stroužek rozdrceného česneku, mletý pepř, sůl
Plátky rybího filé marinujeme v chladu alespoň dvě hodiny ve směsi citrónové šťávy, sójové omáčky a česneku. Na rozpáleném oleji podusíme zeleninovou směs asi 5 minut. Zeleninu nasypeme do připravené misky a udržujeme v teple. Na stejné pánvi krátce opečeme filé, přidáme zeleninu a směs zahustíme Solamylem, rozpuštěným v trošce vody. Okořeníme, přidáme zbylou marinádu, krátce podusíme a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka