Rybí filé s pórkem a česnekem - recept cpt. Cooka
4 porce:  70 dkg rybího filé, 5 lžic oleje, sůl, 3 stroužky česneku, 4 středně velké pórky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, zelená petrželka
Rybu nakrájíme na porce, posolíme, poprášíme hladkou moukou a na oleji po obou stranách opečeme. Pórek podélně rozkrojíme, dobře omyjeme, odkrojíme volné listy a kořínky. Střední zelenou část ponecháme. Pak pórek nakrájíme šikmo na proužky asi 1 cm široké. Jakmile je ryba po obou stranách opečena, přidáme pórek, hrubě usekaný česnek, přisolíme a dusíme na mírném ohni. Je-li potřeba, mírně podlijeme. Šťávu zahustíme kouskem másla smíchaného se lžičkou hladké mouky, které v malých kouscích do šťávy přidáme. Podáváme sypané petrželkou.
Příloha: suchá rýže nebo smažené bramborové hranolky

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka