Rybí filé zapečené v sýrové omáčce - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg rýže, sůl, 4 dkg másla nebo rostlinného tuku, 1 lžička mleté papriky, 60 dkg rybího filé, citrón,  špetka mletého pepře, 2  cibule, 5 dkg rostlinného tuku, 4 dkg hladké mouky, 3/8  mléka nebo sladké smetany, 1 lžička karí koření, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra
Rýži zalijeme vroucí osolenou vodou, uvaříme doměkka, ocedíme a rozložíme na míse, aby pára vyšla. Pak ji promícháme s tukem a paprikou. Rybí filé nakrájíme na tenčí plátky, osolíme, opepříme a zakapeme citrónem. Na tenké plátky nakrájené cibule osmahneme na tuku, zaprášíme je moukou a po osmažení zředíme jíšku mlékem, dobře ji rozmícháme a provaříme. Polovinu strouhaného sýra vmícháme do omáčky, kterou dochutíme solí a kořením karí. Do vymazaného pekáče dáme vrstvu rýže, na ni položíme plátky ryby, přelijeme omáčkou a navrchu posypeme sýrem. Zapečeme v troubě.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka