Rybí kotlík - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg rybího filé (z tresky), 1  cibule, 1  citrón, 1 lžíce másla nebo rostlinný tuk, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l vývaru (čirý), 10 dkg šlehačky, 2 lžíce hořčice (středně ostré), 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky hořčičného semínka, 5 dkg rýže, sůl, 10 dkg rajčat (malých), mletý bílý pepř
Filé důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a pokapeme citrónovou šťávou. Pak je stejnoměrně osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut odležet. Na pánvi rozehřejeme tuk, osmažíme v něm nakrájenou cibuli a přidáme filé, nakrájené na úhledné kousky. Dusíme při mírné teplotě asi 10 minut. Zaprášíme moukou a lehce osmahneme. Potom přidáme vývar, který jsme rozředili smetanou a doplnili hořčicí, tymiánem a hořčičnými semínky. Necháme chvíli povařit. Rýži (předvařenou) uvaříme v osolené vodě a okapanou ji smícháme s podušenou rybou. Přidáme nakrájená drobná rajčata, dochutíme solí a pepřem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka