Kapr Chung-šao - recept cpt. Cooka
6 porcí:  6 plátků kapra, olej, 5 lžic sójové omáčky, 1 šálek vývaru z masoxu, 1 sklenka desertního vína, 10 dkg šunky, 10 dkg žampiónů, 5 dkg bambusových výhonků (nebo oloupaná kedlubna), sůl, moučkový cukr, citrón, zelená petrželka
Očištěné a oprané porce kapra s kůží nařízneme několika jemnými řezy. Obalíme ve škrobu a dáme na 30 minut marinovat do sójové omáčky. Okapané porce na oleji opečeme, olej zčásti slijeme, podlijeme vývarem, sójovou omáčkou a vínem, přidáme plátky česneku, nudličky šunky, plátky bambusu a žampiónů. Přidáme špetku zázvoru, glutasolu a soli. Pod pokličkou dusíme doměkka. Podáváme přelité výpekem s žampióny a zeleninou, zdobené plátkem citrónu a petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka