Kapr na víně - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 porce kapra, 2 střední cibule, 1/4 l vývaru z bujonové kostky, 2 dl bílého vína, citrónová šťáva, 1 lžička worcestrové omáčky, sůl, 6 dkg másla, zelená petrželka
Cibuli nakrájíme na kolečka, zalijeme trochou vývaru, přidáme citrónovou šťávu, sůl, worcesterskou omáčku a směs uvedeme do varu. Přidáme osolené porce kapra, víno a dusíme pod poklicí, až porce změknou. Měkkou rybu přeložíme na nahřáté talíře, šťávu odpaříme podle potřeby, přidáme máslo a nasekanou petrželku a krátce povaříme. Porce kapra přelijeme šťávou, poklademe cibulí a podáváme s bramborovými hranolky nebo s opečenými brambory a s jemným zeleninovým salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka