Kapr pečený se sardelovým máslem - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg kapra, sůl, citrón, sardelová pasta, 5 dkg másla, 1 menší cibule, 1  rohlík, 1/8 l kysané smetany (nemusí být)
Porce kapra osolíme po obou stranách. Na vrchní straně uděláme zářezy a do každého vložíme půl plátku citrónu bez jader. Na kastrole rozehřejeme polovinu másla, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a vložíme na ni porce kapra. Zbytek másla smícháme se sardelovou pastou a potřeme tím povrch. Z rohlíku skrojíme kůrku, ustrouháme a posypeme touto vláčnou strouhankou porce kapra a opět pokapeme máslem s cibulovou šťávou z pánve. Pečeme za mírného podlévání vývarem nebo vodou asi 15 - 20 minut. Porce složíme na mísu, šťávu procedíme a podáme v malém omáčníku.
Obměna: Při pečení podléváme kyselou smetanou místo vývaru.
Příloha: brambory sypané petrželkou

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka