Veselská bramboračka - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 velké brambory, 50 dkg kysaného zelí, 1 šálek kysané smetany, cibule, kmín, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, vejce, zelená petrželka, sůl
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky, zalijeme horkou osolenou vodou, přidáme kmín a vaříme doměkka. Zelí překrájíme, osolíme, zalijeme horkou vodou a ve větším hrnci uvaříme doměkka. Mezitím připravíme cibulovou jíšku: na másle osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání smažíme dožluta. Brambory vlijeme s vývarem k zelí, přidáme jíšku a povaříme. Za stálého míchání přilijeme smetanu, necháme přejít varem, vmícháme rozšlehané vejce, osolíme, opepříme a přidáme petrželku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka