Kapr s citrónovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kapr (do 2 kg), 3  česnek (paličky ne stroužky), 2 dl oleje, 3 dl bílého vína, mletý pepř, sůl,

Na omáčku: 20 dkg másla, 4  žloutky, 2  citróny, 1 lžíce rozsekaných kaparů

Kapra očistíme, vykucháme, osolíme a necháme asi 2 hodiny odpočinout. Stroužky česneku oloupeme, naplníme jimi kapra a zašijeme. Pak kapra potřeme olejem, poprášíme pepřem a na vymaštěném pekáči dáme péci do vyhřáté trouby. Během pečení podléváme vínem. Máslo zvolna rozpustíme, vmícháme do něj citrónovou šťávu s kapary, odstavíme a postupně vmícháme žloutky. Kapra naporcujeme a jednotlivé porce poléváme omáčkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka