Kapr s mandlemi - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 porce kapra, 1 kostka bujónu (masox), 2 stroužky česneku, 4 dkg mandlí, 1  citrón, 10 dkg cibule, 4 dkg másla, 2 dkg oleje, mletý pepř, sůl
Porce kapra pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu odležet. Nasekanou cibuli a prolisovaný česnek dáme do kastrolu se zahřátým olejem a lehce zpěníme, aby cibule zůstala světlá. Přidáme sekané loupané mandle, zalijeme vývarem z masoxu a povaříme. Zapékací misku vymažeme máslem, naskládáme do ní zbylou na kroužky rozebranou cibuli. Na ní položíme porce kapra, poklademe plátky másla a dáme do trouby. Po 8 minutách přelijeme omáčkou s mandlemi a dopečeme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka