Smažený kapr - recept cpt. Cooka
6 porcí:  6 porcí kapra, hladká mouka, 2  vejce, mléko, strouhanka, sůl, tuk na smažení, citrón
Očištěné porce kapra pokapeme citrónovou šťávou a necháme čtvrt hodiny odležet. Pak je osušíme, osolíme, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných se třemi lžícemi mléka a ve strouhance a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo tuku po obou stranách dočervena. Vyšší porce kapra můžeme dohotovit v troubě - v kastrolu je pokapeme rozehřátým máslem a pod pokličkou prohřejeme 10 - 12 minut. Nejchutnější však je kapr smažený ve fritovacím hrnci. Na míse porce obložíme dílky citrónu a podáváme s bramborovým salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka