Vařený kapr - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg kapra, 1/2 šálku vinného octa, 1 šálek kořenové zeleniny na plátky pokrájené, 1 středně velká cibule, 4 zrnka celého pepře, 1  bobkový list, máslo (podle potřeby), zelená petrželka, citrón, sůl
Do kastrolu dáme ocet, přidáme asi 3 šálky vody, koření a zeleninu. Vše vaříme asi 15 minut. Pak vložíme do odvaru osolené porce kapra kůží dospodu. Vaříme zcela mírným varem, voda nesmí vřít, jen se mírně chvět, aby se kapr nerozpadal, a vaříme asi 10 minut. Vyjmeme opatrně lopatičkou, necháme dobře okapat a podáváme s rozehřátým nepřepáleným máslem smíchaným s petrželkou. Podáme též s dílky citrónu.
Poznámka: Studeného kapra podáváme s některou majonézovou omáčkou.
Příloha: vařené brambory sypané petrželkou

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka