Kabajaki ze pstruha - recept cpt. Cooka
6 porcí:  6  pstruhů očištěných a vykostěných, 2 lžíce škrobové moučky, 1 dl sójové omáčky, 1 lžička moučkového cukru, citrón, 1 dl desertního vína, olej, 1 lžička másla, 2  mrkve, 2  pórky, vegeta, sůl, zelená petrželka
Pstruhy mírně osolíme, obalíme ve škrobu a marinujeme ve směsi sójové omáčky, vína, vegety, špetky cukru a lžíce citrónové šťávy 30 - 60 minut. Potom rozehřejeme na pekáčku olej, pstruha opečeme a v mírné troubě necháme dopéct. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na plátky nakrájenou vařenou mrkev a pórek. Mírně podlijeme, podusíme a zalijeme dresinkem, ve kterém jsme marinovali pstruhy, povaříme a podle potřeby ještě zahustíme máčeným škrobem a vlijeme na pstruhy. Necháme ještě 10 - 15 minut propéct a podáváme přelité omáčkou s vložkou zeleniny a ozdobené petrželkou a plátkem citrónu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka