Losos Key West - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 plátky lososa, 2.5 dl kuřecího vývaru, 4 kolečka citrónu, 40 dkg nastrouhané cukety, 1 dl bílého vína, sůl, mletý pepř, 2 lžíce škrobové moučky, 2 lžíce vody
V pánvi smícháme víno, kuřecí vývar sůl a pepř. Přivedeme k varu, snížíme plamen a přidáme kousky lososa. Navrch položíme kolečka citrónu. Přikryjeme pokličkou a 10 minut dusíme. Lososa vyndáme do misky a držíme v teple. Citrón odstraníme. Omáčku přivedeme opět k varu a vaříme odkryté tak dlouho, až se polovina tekutiny odpaří. Ve sklenici smícháme vodu se Solamylem a směs pomalu vmícháme do omáčky. Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty nebo tak dlouho, až je omáčka hustá. Nastrouhanou cuketu naaranžujeme na talíře, na ní položíme lososa a polyjeme omáčkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka