Pstruh na bylinkách v hlívě ústřičné - recept cpt. Cooka
2 porce:  40 dkg hlívy ústřičné, 2 stroužky česneku, 5 lžic olivového oleje, 1 lžíce dobromysli, sůl, mletý pepř, zelená petrželka, kopr, 2  pstruzi (asi po 300 g, čerství nebo mražení), citrónová šťáva, 4 lžičky másla
Hlívy ústričné očistíme, krátce opláchneme a odkrojíme tvrdé části. Nakrájíme je na tenké plátky a vložíme do hrnce. Oloupeme a prolisujeme stroužky česneku. Vmícháme olivový olej. Okořeníme pepřem, solí a oreganem. V takto ochuceném oleji necháme houby asi 5 minut nasáknout. Houby prudce, ale krátce osmahneme na rozpálené pánvi.
Bylinky omyjeme a jemně nasekáme. Čerstvé nebo rozmrazené pstruhy opláchneme, osušíme a potřeme citrónovou šťávou, na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 250 °C. Dostatečně velký plát alobalu rozložíme na pracovní plochu. Na alobal poklademe houby, na ně položíme pstruhy a hustě je posypeme bylinkami. Před zabalením vložíme do alobalu několik vloček másla. Pečeme na plechu v troubě asi 25 minut. Houby rozdělíme na talíře a na ně položíme pstruhy.
Příloha: nové brambory, hlávkový nebo míchaný zeleninový salát

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka