Pstruh na mandlích - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  pstruzi, sůl, mletý pepř, 1 lžíce másla, 1/2 l rybího vývaru, šlehačka, 4  žloutky, 3 lžíce koňaku nebo vodky, 1/4 lžičky anýzu, 1/4 lžičky muškátového oříšku, 10 dkg mandlí, 5 lžic strouhaného tvrdého sýra
Pstruhy osolíme, opepříme, naskládáme vedle sebe na dno máslem vymaštěného pekáče, zalijeme vývarem, přikryjeme alobalem a ve středně vyhřáté troubě vaříme 10-12 minut. Mezitím ke šlehačce přidáme žloutky, koňak, utlučený anýz, mletý muškátový oříšek, promícháme a povaříme. Uvařené pstruhy vyjmeme, opatrně z nich odstraníme kůži, vložíme do zapékací mísy, zalijeme omáčkou, posypeme spařenými, oloupanými a nakrájenými mandlemi, sýrem a v troubě zapečeme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka