Pstruh s brambory a cuketou - recept cpt. Cooka
2 porce:  35 dkg brambor, 25 dkg cukety, 1 velká cibule, 3 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, kopr, 1/8 l bílého vína, 1  pstruh (přibližně po 600 g), 2 lžíce citrónové šťávy, 3  jarní cibulky
Moučné brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemné plátky. Cuketu omyjeme, odkrojíme tvrdé části a také nastrouháme na plátky. Cibuli oloupeme, podélně rozřízneme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Smícháme ji s cuketou a bramborami, přidáme 2 lžíce olivového oleje, osolíme, opepříme.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Zeleninovou směs vložíme do formy, zakapeme bílým vínem a přikryjeme alobalem. Pečeme v troubě asi 30 minut.
Pstruha opláchneme ve studené vodě, utěrkou ho osušíme, zakapeme citrónovou šťávou a zvenčí i zevnitř osolíme a opepříme. Jarní cibulky omyjeme, odkrojíme kořínky. Nakrájíme šikmá, asi půlcentimetrová kolečka, a vložíme je do břišní dutiny ryby.
Formu se zeleninou vyjmeme z trouby, položíme do ní rybu, potřeme ji zbylým olivovým olejem a pečeme dalších 20 minut. Upečeného pstruha zbavíme kůže, odkrojíme hlavu a ocas. Rybu rozdělíme na poloviny, vyjmeme páteř a vzniklé filety rozložíme spolu se zeleninou na talíře. Pokapeme je šťávou z formy a posypeme nasekaným koprem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka