Pstruzi po mlynářsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg pstruha, 1/4 l bílého vína, 2 lžičky hladké mouky, 4 dkg másla, olej, mletý pepř, sůl
Vykuchaným pstruhům vytřeme břicha solí a celé je obalíme v mouce. Ryby naskládáme do pekáče, ve kterém jsme rozpálili asi 1/2 cm vysokou vrstvu oleje. Ryby pečeme dozlatova deset až patnáct minut, a pak je podlijeme vínem. Zmírníme oheň a dusíme přikryté ještě asi deset minut. Ze směsi mouky a másla tvoříme malé kuličky, které klademe mezi pstruhy. Přitom potřásáme pekáčem, aby se omáčka dobře promíchala. Nakonec trochu opepříme. Pstruhy po mlynářsku podáváme s bílým chlebem (vekou).

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka