Rybí knedlíčky ze štiky ve smetanové koprové omáčce - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg štiky, 4  bílky, 4 dl smetany, 2 dkg soli, 3 g bílého pepře, 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele, 5 dkg cibule, 2 dl bílého vína, 5 dkg citrónu, 10 g šalvěje, 6 dkg másla, 5 dkg hladké mouky, 5 dkg kopru
Štiku očistit, stáhnout kůži, vykostit, rybí maso rozsekat nadrobno. Přimíchat bílky a 3/4 smetany. Ochutit solí, mletým bílým pepřem, dobře promíchat a zakryté nechat odpočinout v chladničce. Mrkev, petržel a cibuli nakrájet na kolečka a vložit do dostatečně velkého hrnce. Zalít vodou a suchým bílým vínem. Ochutit plátky citronu, šalvějí, solí a vařit při střední teplotě cca 20 - 25 minut. Z rybího masa zformovat knedlíčky stejné velikosti, vložit je do zeleninové marinády a vařit dalších 15 - 20 minut. Uvařené knedlíčky vyjmout a odložit na misku. Z másla a mouky připravit světlou jíšku, přidat polovinu jemně pokrájeného kopru a omáčku tím zahustit. Přilít zbytek smetany, přidat zbylou polovinu kopru a nechat přejít varem.Opatrně vložit rybí knedlíčky a společně povařit 1 - 2 minuty. Rybí knedlíčky servírovat zalité omáčkou s vařenými bramborami.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka