Zeleninová polévka jarní - recept cpt. Cooka
4 porce:  1.5 l vody, 2  karotky, 2  jarní cibulky, 2  kedlubny, 1/2  květáku, 2 lžíce zeleného hrášku, 1  hlávkový salát, sůl, mletý pepř, 2  brambory, zelená petrželka, 1 kostka bujónu (masox), 5 dkg tvrdého sýra, 5 dkg másla
Očištěnou karotku, naťové cibulky a brukve nakrájíme na nudličky, osmažíme na másle a zalijeme osolenou vodou. Přidáme na růžičky rozebraný květák, hrášek, loupané, na kostky nakrájené brambory a vaříme, až je zelenina měkká. Pak přidáme zelenou petržel, na nudličky nakrájený salát a ve vývaru rozpustíme polévkovou kostku. Polévka je hustá zeleninou. Podáváme ji posypanou strouhaným sýrem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka