Makrela na bobkovém listu - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 větší makrela, 4  bobkové listy (čerstvý, ale je možno použit i sušený), sůl, mletý pepř, 2 lžíce oleje, 4 lžíce majonézy, 1 lžíce zelené petrželky, 1 lžíce pažitky, 1 lžička cibule, 1 lžička kaparů (nemusí být), řeřicha, yzop
Makrelu očistíme a rozporcujeme, osolíme a opepříme. Do každé porce vložíme bobkový list. Opečeme doměkka na oleji, připravíme bylinkovou majonézu (do běžné majonézy přidáme rozsekanou petrželku, pažitku, cibulku, máme-li posekané kapary, popřípadě trochu řeřichy, yzopu a jiných bylinek). Každou porci polijeme lžící majonézy a ozdobíme plátkem rajčete a kouskem petrželky.
Příloha: vařené brambory, popřípadě salát

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka