Makrely s cibulí a smetanou - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  makrely, 5 dkg másla, 3  cibule, 1 dl smetany, sůl
Do pánve dáme máslo a na tenké proužky nakrájenou cibuli a lehce ji osmahnem. Do zapékací mísy vymaštěné máslem vložíme vykuchané, očištěné osolené makrely, pokapeme máslem, ve kterém jsme opékali cibuli, a obložíme je celé cibulí. Pečeme 15 minut. Pak je pokapeme smetanou, osolíme, opepříme a necháme v troubě smetanu vsáknout.
Obměna: Asi po 10 minutách pečení v troubě obložíme makrely oloupanými na plátky nakrájenými osolenými rajčaty a společně dopečeme.
Příloha: brambory sypané petrželkou, opékané brambory a saláty

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka