Plátky à la Deauvillaise - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg ryb, 3  cibule, 8 dkg másla, 1 dl jablečného moštu, 1 plátek citrónu, sůl, 1/4 l smetany, muškátový oříšek, mletý pepř, 1 lžička francouzské hořčice, strouhanka
Drobně nasekanou cibuli osmahneme na větší polovině másla dožluta. 10 minut povaříme odřezky z ryb ve 1/4 l vody, do níž jsme přidali mošt, citron a sůl. Cibuli prolisujeme přes síto, přidáme 2 lžíce procezeného vývaru a smetanu. Promícháme, ochutíme muškátovým oříškem, pepřem, solí a hořčicí. Ve zbytku procezeného vývaru 5 minut povaříme plátky z mořské ryby. Přeložíme do grilovací misky, přelijeme omáčkou, posypeme strouhankou, vmícháme zbytek másla a grilujeme do zhnědnutí. Ihned podáváme obložené topinkami.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka