Platýs Veracruz - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 plátky platýse, 3  citróny na šťávu, 8 lžic másla, 4 stroužky česneku, 4 lžíce zelené petrželky, 1  cibule nakrájená na kolečka, 1  paprika červená nakrájená na proužky, 1 lžíce oleje, 3  rajčata nakrájená na kousky, 3  feferonky nasekané nadrobno, 8  oliv nakrájených na plátky, sůl
Omyté plátky platýse polijeme důkladně citrónovou šťávou z obou stran a necháme 30 minut marinovat. V zapékací misce rozehřejeme polovinu másla, přidáme rybu, navrch nasypeme rozdrcený česnek a nasekanou petrželku a dáme zbytek másla. Přikryjeme alobalem a pečeme při 250°C asi 12 minut. Mezitím si na pánvi rozpálíme olej a na něm opečeme cibuli a papriku. Když je cibule a paprika měkká, přidáme feferonky, rajčata a olivy a 4 minuty povaříme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka