Tempura - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg ryb, 1 lžíce škrobové moučky, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 lžíce žlutého vína, 3  bílky, 1  cibule, 2  papriky, kousek celeru,

Omáčka: 4 lžíce žlutého vína (nebo sherry), zázvor na jemné plátky nakrájený čerstvý nebo máčený, 3 lžíce sójové omáčky, 3/4 šálku vody

Rybu nakrájíme na plátky, celer na plátky, papriku na proužky; z bílků, vína, vody, mouky uděláme těstíčko, v němž obalíme rybu, plátky celeru, papriky (i jiné zeleniny), a osmažíme. Podáváme s rýží, jednotlivá smažená sousta namáčíme ve studené omáčce. Omáčku můžeme i povařit a zahustit škrobovou moučkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka