Fettuccine s mořskými plody - recept cpt. Cooka
4 porce:  8  slávek, 4  krabi (malí, zelení), 20 dkg nevyloupaných malých krevet, 8  mořských mandlí, 3 dl suchého bílého vína, 15 dkg másla, 2  rajčata, 3 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, 2 lžíce olivového oleje, zelená petrželka, fettuccine
Na rozpálenou pánev nalijeme panenský olivový olej. Vhodíme půlené čerstvé kraby. Po 5 minutách přidáme půlené scampi a celé mořské mandle. Zakryjeme pokličkou a dusíme další 2 minuty. Pak přidáme slávky, víno a drcený česnek, zamícháme a znovu přiklopíme. Přidáme předem připravená (na 10 vteřin do vroucí vody ponořená, pak oloupaná a na jemno nakrájená) rajčata a přiklopenou pánev odstavíme z ohně.
Fettuccine vaříme v osolené vodě cca 5 minut, pak přecedíme a promícháme v míse s trochou oleje. Na pánev dáme máslo a na mírném ohni za občasného míchání necháme 3 minuty. Poté přidáme fettuccine a promícháme. Servírujeme na oválný talíř a zdobíme petrželkou. K pití se hodí suchá bílá vína.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka