Krevety po pekingsku - recept cpt. Cooka
6 porcí:  12 středně velkých krevet, glutasol, sůl, 1 sklenka desertního vína, 5 lžic sójové omáčky, 1 stroužek česneku, 2 větší cibule, 20 dkg zelí, 2  zelené papriky, 1  vejce, škrobová moučka, olej
Očištěné a vyprané krevety necháme okapat, nakrájíme je na drobné kousky, promícháme se škrobem, vejcem, špetkou glutasolu a soli. Cibuli nakrájíme nahrubo, rovněž spařené zelí a paprikové lusky nakrájíme na proužky. V pánvi rozehřejeme olej, ve kterém krevety prudce opečeme. Potom je scedíme a necháme na sítě okapat. Připravenou zeleninu osmahneme na oleji, přidáme česnek, víno, sójovou omáčku a krátce podusíme, vmícháme krevety, zahustíme máčeným škrobem a opět krátce podusíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka