Zeleninová s droždím - recept cpt. Cooka
4 porce:  3  brambory, 1  mrkev,  trochu celeru, 1  pórek, 2 lžíce sušených hub, 1/2 kostky bujónu (masox), 5 dkg kvasnic, 1 lžička oleje, 1  vejce, 1 lžíce hrubé mouky, sůl, kmín, pažitka, 1.5 l vody
Oprané houby namočíme předem do vody. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kostičky, pór dobře propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na malé proužky. Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Namočené houby překrájíme, zalijeme osolenou vodou, přidáme zeleninu a brambory a společně s masoxem a kmínem vaříme. Mezitím osmažíme na oleji droždí a z vejce a mouky připravíme kapání. Obojí postupně vložíme do polévky a asi 5 minut povaříme. Dochutíme rozsekanou pažitkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka